blogg forside

Om Erna, Listhaug, tåredryppende appeller, politisk historie og menneskerettigheter.

En blogginnlegg skrevet på vegne av utsatte grupper verden over.

Så det  er sagt, så skriver jeg dette innlegget som privatperson. Skulle noen føle seg støtt så er ansvaret mitt.  Det sagt kan jeg ikke garantere at jeg kommer til å bry meg nevneverdig.

Tidlig mandag morgen åpnet jeg Facebooksiden min. Ei knapp uke etter at den høyreekstreme terroristen på New Zealand skjøt og drepte 50+ personer, inklusiv barn.

Jeg ble møtt av en artikkel i «The Independent» hvor det kom fram at ekstremistgruppa terroristen tilhører får fortsette å operere på nettstedet, da fordi de ikke bryter «the Community Standards». Og med det mista jeg både matlysta, min humoristiske sans (som ellers er til stede det meste av tiden) og ble brått fylt av et intenst sinne. Facebook har senere snudd, men at dette skulle være en greie i det hele tatt er utrolig!

Dagen før var jeg på Eidsvolls plass for å markere avstand mot handlingene, og for å vise solidaritet med muslimer verden over.

Appellene var mange og gode. Bønnen, både den muslimske og den kristne, varmet sjelen.

Det var bare en appell jeg på ikke noe vis kunne få meg selv til klappe for.Men,  Jeg holdt meg for god til å bue, gitt situasjonen og settingen.

Det var Ernas appell. Maken til våset Solberg klarte å lire av seg, må man østenfor sol og vestenfor måne for å finne.

Hva er det som skjer her til lands? Når bestemte vi at vrimmelen av klakører, apologeter, og nepotister som nå sitter i regjeringa, skal få et fripass for både uhederlig og uspiselig atferd? (Lenka er gammel, lista er ennå lenger disse dager).

Solberg snakket så varmt om solidaritet og empati. Talen var i seg selv velskrevet, men husk, dette er dama som tillot at Sylvi Listhaug uttrykte det mest forkvaklede menneskesyn jeg har sett på lange tider.

Sylvi «Her spiser vi svin, drikker alkohol og viser ansiktet vårt» Listhaug. Listhaug som helt klart ikke kjenner sin bibelhistorie. Hykleren som ikke har forstått at både Jesus og Mohammed predikerte et menneskesyn, en brorskapstanke og en tilnærming til oppofrelse Sylvi neppe noensinne vil forstå.

Sylvi med korset. Å benytte symboler sender signaler, men om signalene ikke er forenlig med atferden, er de lite verdt.

Lenke fra tv2.no

Lenke fra tv2.no

Det å være kristen dreier seg om empati.

Slik Gud viste Abraham empati den gangen på fjellet. Abraham var villig til å ofre sin sønn, men Gud viste ham nåde. Dette er vel sånn ca. det motsatte av hva Sylvi viser flyktninger, muslimer og alle som ikke blendahvitt passer inn i hennes verdenssyn. Historien er også særs aktuell i at Sylvi tydeligvis ikke veit at den ligger til grunn for den ene av de to Eid-feiringene, Eid Al Adha.

Sylvi vet tydeligvis ikke at muslimer, jøder og kristne lever godt sammen i mange land. For eksempel i Syria før krigen. Eller i Eritrea. Eller i Iran. I Syria hadde man kvinner kledd i niqab side om side med kvinner med utslått hår, kledd i shorts. Det gikk helt greit.

Dama er heller ikke spesielt sterk i historie. Hadde hun kjent sin historie ville hun kanskje tatt med i betraktning at grunnen til at Midtøsten og Afrika er ustabile. Svaret ligger i blant annet i Vestens kolonisering av de respektive områdene. Noe av ansvaret bør vi derfor ta på egen kappe.

Det var vi som signerte avtalen tegnet opp under Berlin-konferansen i 1884-1885. Den samme avtalen som kostet millioner av afrikanere livet. Hender ble kappet av hos dem som ikke klarte å fylle de forventede kvotene av gummi, metaller, diverse steiner og andre eksportartikler. Avtalen tok ikke i betraktning naturlige grenser. Kartet ble tegnet med linjal.

Nigeria har permanente branner og steder er miljøet så ødelagt at jorda ligger brakk og neppe igjen blir dyrkbar

Nigeria har permanente branner og steder er miljøet så ødelagt at jorda ligger brakk og neppe igjen blir dyrkbar

Vesten ranet kontinentet for ressurser, og vi gjør det fremdeles. Coltanen vi så sårt trenger for at våre teknologiske dupperditter koster liv. Fremdeles dør mange av diamantutvinningen, det sluttet nemlig ikke etter filmen «Blood Diamond». Statoil er inne i Nigeria. Der forurenses det over en lav sko, likevel uttrykker Listhaug, fullstendig uten skam i livet at de skal tilpasse seg oss? Fordi de er så innmari heldige at de får komme til fullkomne Norge?

Ordet lykkejeger benyttes over en lav sko, pinlig er det.

www.vividmaps.com

www.vividmaps.com

Hva var grunnen til at vi i ‘94 bevitnet folkemordet i Rwanda? Jo nettopp fordi europeerne delte menneskene inn i grupper, og ga den ene gruppa råderett. Slikt blir det trøbbel av. Men, i likhet med i deler av Jugoslavia satt vi på våre hender- de hadde ikke ressurser vi hadde bruk for, må vite. Romeo Daillare, FN-generalen som forsøkte å advare oss om det kommende folkemordet i Rwanda ble i etterkant så psykisk syk at han i en periode levde som kraftig alkoholisert uteligger. Der ser du hva som skjer med folk som bevitner grusomheter samtidig som de faktisk har en sjel. Dallaire lot ikke som om alt var ok, han sa ikke at «det er trygt i Kigali» slik Listhaug hevder det er trygt i Kabul.

"Det innbydende ferielandet har alt du kunne ønske deg, til tross for kontinuerlig krig siden tidenes morgen.

“Det innbydende ferielandet har alt du kunne ønske deg, til tross for kontinuerlig krig siden tidenes morgen.

Det samme som skjedde i Berlin, skjedde tidligere i Midtøsten og Nord-Afrika. En av grunnene til at området nå er ustabilt skyldes Sykes-Picot-avtalen, en hemmelig avtale inngått mellom Storbritannia og Frankrike i 1916. Igjen kom linjalen fram, og regionen ble delt etter hvilke områder de respektive stormaktene ønsket seg.

Sykes-Picot. Bildet er tatt fra Brittanica.com

Sykes-Picot. Bildet er tatt fra Brittanica.com

Forstår ikke Listhaug at dette påvirker dagens situasjon? Historien er kontinuerlig og er bygget på tidligere hendelser. En hendelse eller handling fører til en annen. Dette burde man ha fått inn sånn ca. rundt 7. klasse. Historie er samtidig sirkulær. Du veit, skjørtelengden og alt det der. ‘Alt det der’ kan f.eks. være politikere som legitimerer hat ved å skape et fiendebilde, av en bestemt gruppe som ‘den andre’- være det seg muslimer, jøder eller LHBT-ere.

I Syria og ellers i verden dør daglig mange tusener, da også uskyldige bestemødre, småbarn og vanlige folk, og skammelig nok dør de som følge av norsk våpenproduksjon. Vi har lenge vært den største våpen og våpenkomponentprodusenten (pr. kapita) i verden, og vi må faktisk ta det innover oss, uansett hvor ubehagelig det enn er. Det at produksjonen er kraftig økende er betenkelig.

Og Sylvi, du snakker om lykkejegere og kjeltringer som burde være takknemlige?  Himmel!

Det er slik retorikk som skaper terrorister, både av den ene og andre sorten. Høyreekstreme føler at de deler tankegods, verdier og ideer med toppolitikere. Det legitimerer både holdninger og handlinger.

Hvorfor øker menneskehandelen i Libya? Jo fordi Vesten gikk inn og brutalt (bildene var grimme) slaktet Gaddafi. Gaddafi var en raring, men han klarte å holde landet stabilt. Forholdene i Libya var under Gaddafi, bedre enn de aller fleste i regionen.

Sylvis atferd er ukristen. Hun bør ikke komme her og hevde at hun har noen som helst form for moralsk overlegenhet eller integritet. Barna som dør i angrep rundt om i verden har mer integritet i en avklipt negl enn det hun har i hele ditt vesen. Hvordan ser hun seg selv i speilet uten å skjemmes?

Tilbake til Erna.

Jeg forstår at hun står i en kinkig situasjon. Hun frir til skrullingene i kommentarfeltene, men er det virkelig verdt å selge sjela si for stemmer? Hun er villig til å forhandle om min seksualitet og min kropp. Tror hun virkelig at jeg tillater at en person som er meg langt underlegen intellektuelt skal få bestemme over meg? Det siste sparket baserer jeg på det Marie-Antoinettesque-utsagnet om at ‘de fattige bør kjøpe aksjer’. Har hun noen gang måttet spise pasta med ketsjup i ukesvis, fordi hun var så blakk? Det har jeg, og tro du meg, det er ikke å foretrekke over middagene hun får 1700 kr for å dekke. En middag! For en politiker! Festen dekkes av VÅRE skattepenger! Dette i tillegg til at dama har brukt over 12 millioner på å fly med privatfly.

Politikerne gir seg selv millionlønninger, ansetter venner og familie i pampestillinger, og hyrer kompiser inn som «konsulenter».

Hvor mange barn kunne vi ikke ha løftet ut av fattigdom hadde de eid skam i livet?

Tilbake til Erna. Hva faen Erna?  Husk! Du jobber for meg, ikke motsatt! Ved å tillate hatprat, ved å stigmatisere muslimer, og å vende bort, eller tilbakesende flyktninger, setter det seg en kulde i sjela di, og den danner en stygg svart flekk som vokser for hver umoralske handling du tillater. Tro meg når jeg sier at det ikke finnes lut sterk nok til fjerne den svarte flekken. Er du ikke fullstendig avstumpa risikerer du at den fortærer deg.

I tillegg er min generasjon og din generasjon i ferd med å frarøve de utrolig flotte, oppegående og særs intelligente unge deres framtid. Vi gjør dette gjennom å benekte menneskeskapte klimaendringer.

Begrepsavklaring: klima er vær og nedbør målt over tid Erna, pr. i dag, over 30 år. At det var kaldt en sommerdag har ingenting med klima å gjøre, det er været for den ene unike dagen. Tror du de massive snømengdene om vinteren og de utrolig varme, lange somrene er tilfeldige? Hva skal du gjøre for oss når Golfstrømmen snur? Det er en tragedie at isbjørnen er i ferd med å forsvinne, men dyrearter har det med å ha en god periode, for så å dø ut. Husk at mennesket også er en art, og vi er underlagt de samme naturkreftene som isbjørnen. Forskjellen er at isbjørnen ikke aktivt går inn for å ødelegge sin egen eksistensgrunnlag.

Uten Golfstrømmen blir det neppe behagelig varmt i Norge, vi kan risikere at det blir iskaldt. Global oppvarming er en generell oppvarming, men den lokale effekten er ikke synonym med den vi finner på verdensbasis.

Erna kunne ha satt en stopper for atferden til Sylvi, Sandberg og alle de andre skrotingene. Men, hun valgte å selge sjelen sin for stemmer, slik Judas fra bibelen også hadde et profittmotiv. Hun har tillatt nepotisme, hun har tillatt misbruk, hun har tillatt økt barnefattigdom, rase- og religionshat samt grove overtramp i arbeidslivet.

Det er på hennes kappe.

Erna forstår visst ikke at når folk ser at topp-politikere oppføre seg som troll, så normaliseres atferden. Det er disse profilerte og respekterte som i bunn og grunn er ansvarlige for fremveksten av stadige mer radikale holdninger og handlinger. Dette gjennom politikernes og andre medieskikkelsers passivitet. Erna og Co.  er ikke så forskjellig fra Trump. Hans utsagt om at «there are good people on both sides», er den aktive, uttalte versjonen av Ernas stillhet.

Gjør noe med folka dine Erna. Rydd i eget reir, forsøk å opprettholde noe som likner integritet. Du skal tross alt måtte se deg selv i speilet i mange år til, vil du at personen som stirrer tilbake er et menneske som gjennom passivitet har latt liv gå tapt?

Jeg misliker ikke Erna som menneske, men jeg misliker hennes handlinger på det sterkeste.

Og, det er mange av oss. Reiser vi oss er det bare å ta beina på nakken.

Min oppfordring til de oppegående leserne av denne teksten, er å utøve den enorme innflytelsen vi faktisk innehar. Hvis vi alle velger å ikke åpne Facebook i først en kortere periode, for så å utvide tidsrommet, faller aksjeverdien til bedriften. Er det noe Zuckerberg bryr seg om, så er det penger. Velger vi å boikotte produkter, kjeder, uakseptable politikere eller politiske framspill, så utøver vi vår betydelige makt.
Brexit er et supert eksempel i så måte.IMG_1166

Avslutningsvis må det sies: at det aldri er for sent å snu er en løgn, men ser man seg litt om, vedkjenner man seg elendet, og forsøker å gjøre noe med problemene ett om gangen kan det i alle fall bøte på skaden vi allerede har gjort.
Rant over, men stay tuned. Det kommer nok mer etterhvert.

Leave a Reply